Altijd gratis verzending | Binnen 1-3 werkdagen geleverd 🚚

Wat is aromatherapie?

wat is aromatherapie
Bij aromatherapie wordt er gebruik gemaakt van etherische olie. Etherische olie wordt gewonnen uit bijvoorbeeld kruiden, bloemen en planten. Dit doormiddel van waterdamp destillatie.

De meest bekende vorm voor het toepassen van aromatherapie voor thuis, is doormiddel van aroma diffusers! Het staat leuk op jouw favo plekje, zorgt voor een betere luchtvochtigheid en laat jou alle positieve   eigenschappen van de etherische oliën ervaren. Wanneer je gebruikt maakt van een aroma diffuser, vul je het met water en voeg je daar een aantal druppeltjes van jouw favoriete olie aan toe. Vervolgens blaast de diffuser het water met de olie uit, doormiddel van verdamping. Hierbij is het effect afhankelijk van welke olie je gebruikt. Daarnaast heeft het op deze manier geen geneeskundige werking, maar vooral werking op jouw geest en mind! Het kan wel ontspannen werken en helpen bij bijvoorbeeld een verkoudheid.

Daarnaast kan het ook gebruikt worden doormiddel van massages, in baden, maar ook door inname via de mond. Wanneer de olie wordt ingenomen via de mond, is er wel sprake van alternatieve geneeskunde en heeft het een sterkere werking inwendig. Echter, het innemen van etherische olie wordt afgeraden zonder eerst contact te hebben gehad met een arts.

De geur die de etherische olie bevat en wat wordt verspreid met bijvoorbeeld een diffuser, wekt bij ons herinneringen en associaties op. Zonder dat je dit wellicht heel bewust door hebt, gebeurt dit bij iedereen. Het kan hierdoor dus zo zijn dat een bepaalde geur een prettig gevoel bij je opwekt. Denk bijvoorbeeld aan de geur van dennen. Wanneer jij als kind bijvoorbeeld vaak boswandelingen hebt gemaakt in je vakantie met je ouders, kan deze geur je terug brengen naar deze boswandelingen en kun je hier een prettig gevoel bij ervaren.

Daarnaast kan geur ook geassocieerd worden met bepaalde sferen. Bijvoorbeeld citroen, dit wordt vaak geassocieerd met schoon en fris. Dit heeft niets te maken met de werking van de geur, maar toch wordt deze geur hier wel mee geassocieerd.

Nu je dit weet, kun je een voorstelling maken van hoe aromatherapie op ons werkt. Wanneer de geur de hersenen heeft bereikt, ervaar je een bepaalde
stemming door deze geur. Je zet dus bewust geuren in om je stemming, geest en
mind te beïnvloeden en hierdoor bepaalde effecten te ervaren.